Dlaczego warto wypróbować ręcznie mielone pasty z orzechów?

Podziel się wiedzę

Wzrost świadomości Polaków w zakresie dbania o zdrowie, a także otwarcie się na nowe smaki sprawiają, że wysokiej jakości pasty z orzechów cieszą się rosnącą popularnością. W tym obszarze zdecydowanie najlepiej postawić na ręcznie mielone kremy, które powstają w stu procentach z naturalnych składników oraz charakteryzują się bogactwem składników odżywczych. Dlaczego warto do swojej diety włączyć ręcznie mielone pasty z orzechów? Sprawdź.

Czym jest ręcznie mielona pasta orzechowa?

Jak sama nazwa wskazuje, ręcznie mielony krem orzechowy powstaje bez wsparcia maszyn technologicznych w procesie rozdrabniania orzechów. Dzięki temu produkt otrzymuje wyjątkową konsystencję i nie jest niczym skażony. Jednocześnie wartości odżywcze utrzymane są na wysokim poziomie. Na rynku można znaleźć zarówno ręcznie mielone pasty orzechowe z kraftowych manufaktur, jak i produkty wzbogacane konserwantami i słodzikami, które produkowane są na skalę przemysłową. Pod względem smaku i zdrowia zdecydowanie lepszym wyborem będzie ten pierwszy produkt.

Naturalne masło orzechowe to nic innego, jak odpowiednio wyselekcjonowane, obrane i podprażone orzechy ziemne, nerkowce lub migdały. Następnie bez użycia wielkich maszyn są one mielone, aż do uzyskania pożądanej konsystencji pasty. Ostatnim krokiem w produkcji jest ręczne mielenie prażonych orzechów, aż uzyskają pożądaną konsystencję pasty. Zachowanie takiego ciągu produkcyjnego w małych manufakturach sprawia, że do klientów trafiają w stu procentach czyste i smaczne produkty.

Prozdrowotne właściwości pasty orzechowej

Pasty orzechowe powstają z różnego rodzaju orzechów. Wpływa to na ich kaloryczność, a także właściwości prozdrowotne. Bez względu na Twój wybór, naturalny krem z ręcznie mielonych orzechów to prawdziwy superfood. W dobrej jakości paście orzechowej znajduje się m.in.: białko roślinne, magnez, błonnik, witaminy E, A i B, zdrowe kwasy tłuszczowe czy też potas. To składniki odżywcze, które pozytywnie wpływają na codzienne funkcjonowanie ludzkiego organizmu. Zawarta w paście orzechowej witamina E to antyoksydant, który pomaga zwalczać stany zapalne, a także chroni człowieka przed licznymi chorobami. Ponadto wpływa na zahamowanie procesów starzenia się komórek, dlatego nazywana jest witaminą młodości.

Dobrej jakości pasty orzechowe to także nieocenione wsparcie w kontroli poziomu cholesterolu i w prawidłowym działaniu układu krwionośnego. Nie od dziś wiadomo także, że regularne spożywanie orzechów przekłada się na pracę naszego mózgu. Właśnie dlatego warto postawić na ręcznie mielone pasty z orzechów, kosztem produktów tworzonych na masową skalę. W tym obszarze warto postawić na jakość. Ze względu na swój skład, masło orzechowe stanowi cenne źródło białka dla wegetarian i wegan.

Świetny dodatek smakowy do wielu potraw i deserów

Krem orzechowy to nie tylko samo zdrowie, ale również smaczny dodatek do wielu potraw i deserów. Doskonale nadaje się do pieczywa, gofrów, owsianek, czy naleśników. Jest również ważnym składnikiem wielu potraw kuchni orientalnej. Na co dzień pasta orzechowa wykorzystywana jest również w zdrowych wypiekach, w tym ciastach i ciasteczkach. To wybór dla osób, które jednocześnie chcą postawić na wyjątkowy smak i zdrowie. Dzięki temu ciasta i ciasteczka będą jeszcze lepsze i mniej kaloryczne.

Masło orzechowe pasuje jednakowo do owoców, słodkich przekąsek, czy też wytrawnych śniadań. Wystarczy przygotować bowl z ulubionymi składnikami i owsianką, a także dorzucić do niego kremu orzechowego. Sprawdzonym rozwiązaniem jest wykorzystanie go w roli smarowidła, np. na wafle ryżowe. Na to banan i zdrowa przekąska gotowa. Pod względem wytrawnych obiadów, kremy orzechowe pasują m.in. do zupy orzechowej, czy też do różnych dań z kurczakiem i ryżem. W tym zakresie można postawić na sporą dowolność i dostosować kompozycję smakową do swoich indywidualnych preferencji. Im lepszej jakości krem, tym jego skład i smak będą bardziej wyjątkowe.

Crujiente – kraftowy producent pasty orzechowej premium

Jeżeli szukasz wysokiej jakości pasty orzechowej mielonej w sposób ręczny, to warto sprawdzić sklep z pastami Crujiente. To ręczna manufaktura, tworząca wyłącznie na zamówienie pasty orzechowe typu premium, w szczególności z orzechów ziemnych, migdałów, nerkowców oraz ich słodkie połączenia z czekoladą. Każdy z produktów powstaje z dbałością o najdrobniejszy detal i charakteryzuje się najwyższą jakością wykonania oraz bardzo rzadko spotykaną na obecnym rynku maksymalną świeżością.

Producent Crujiente dba o to, aby jego pasty orzechowe spełniły oczekiwania nawet najbardziej wymagających osób. Zachęcamy do wypróbowania past orzechowych od prawdziwych pasjonatów.

#Wpis_partnerski

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *